lacrosse bike polo gloves

Az “ütős” sportokban a kéz védelme erősen ajánlott!

Minek nekem kesztyű?

A pólóban a kezünk védelmére merev, vagy félmerev, az ujjakat, kézfejet és a csuklót is takaró védőeszköz használata ajánlott. Erre a célra a Lacrosse kesztyű is tökéletes alternatíva lehet.

Hogyan véd?

A Lacrosse kesztyűk tenyérrésze vékony bőr, ami lehetővé teszi az ütő pontos fogását, nem akadályozza az ütőn keresztüli érzékelést. Külső része szegmentált párnázattal borított. A protektorszegmensek speciális, ütéselnyelő habból készültek, így a kesztyű könnyű marad. A szegmensek ergonómiai és anatómiai szempontokat figyelembe véve maximális mozgásszabadság mellett optimális védelmet biztosítanak az ujjpercek, körmök, bütykök, kézközépcsontok és a csukló részére. A csukló belső felének részleges takarásával védik az artériákat a vétlen ütések által okozott  sérülésektől.

Honnan szerezhető be?

Sajnos itthon közvetlen kereskedelmi forgalomban nem elérhető. Külföldi sportboltok, Európán belül főleg Németországban és Angliában, tartanak készleten. Ajánlott webshop: www.captain-lax.com

Warrior lacrosse bike polo védőkesztű

A párnázott rész véd a fizikai behatásoktól.

Mire kell figyelni a kiválasztásnál?

Mivel internetes vásárláskor próbára nincs lehetőség, ezért szemre kell kiválasztani a megfelelő tulajdonságokat.

Ár/tartósság:

Az első szembeötlő tulajdonság persze az ár lesz. 26 euro-tól kezdve a csillagászatiig minden árkategória megfelelő. Az ár többnyire összefügg a minőséggel is, érdemes hát átgondolni, milyen célra vásárolunk kesztyűt.
A legolcsóbb 26-30 euró kategóriába eső kesztyűk is kielégítő védelmet nyújtanak, ám többnyire hamar elhasználódnak. A tenyérrész vékonyabb bőrből készül, elkopik, a varrások mentén kifoszlik rendszeres használatnál. A kézfej borítása egyszerű textil anyag, könnyebben feltépődnek. Alkalmi pólósnak havi 1-2 óra használatra megfelelő lehet, heti rendszerességű használatnál élettartama jelentősen csökkenhet. (kiszakadt belső bélés, szétfeslett ujjak miatt nem nyújt már megfelelő védelmet)

Heti rendszerességű használatra a 40-120 euró közötti kesztyűk ajánlottak, ezeknél már megjelennek kiegészítő párnázatok, magasabb a védelmi szintjük és jelentősen tartósabbak. A tenyérrész vastagabb, kezelt bőrből készül és többnyire a külső fedőréteg is felületkezelt, kopásálló.

A 120 euro fölötti kategória kompromisszummentes. Heti több alkalmas használatra javallott, biztosan bírja az igénybevételt.

bike polo gloves

Megfelelő védelema csuklónak.

Párnázat:

A kesztyű védelmi funkcióját a párnázat adja, ezért fontos megvizsgálni a párnázat nyílásait és hogy hol és mennyire takar. Nem nyújt megfelelő védelmet az a kesztyű, ami az ököl bütykeit nem takarja külön párnázattal. A csuklót 3 oldalról önálló, egymást átfedő elemekkel védő kesztyűt már bombabiztos védelmet jelent a kezed, csuklód számára, akár tűzszerésznek is elmehetsz benne. Néhány kesztyűnél ezek az elemek nem csak találkoznak az artériák fölött, de itt is átfedést képeznek.

A közepes árkategóriájú kesztyűknél gyakran megjelenik a mutatóujj külső felét oldalról is védő párnázat és a hüvelykujj és a mutatóujj közötti külön védő szegmens. Ezek fontos plusz védelmet nyújtanak, ha tehetjük, ilyen kesztyűt válasszunk.

A legjobb kesztyűk az ujjak bütykeinél a párnázat hátrahajló „sarjadványaival”, vagy kiegészítő protektorelemmel védik a párnázat nyílását.

Szellőzés:

A kesztyű szellőzését a tenyérrészbe varrt háló és a külső rész párnázatába nyitott szellőzőnyílások adják. A párnázat nyílásai lehetőleg ne legyenek túl nagyok. A rosszul elhelyezett, vagy nem megfelelő méretű tenyérháló törheti, felsértheti a kezet.

Méret:

A méret típusonként változó lehet azonos méretezés mellett is. Az átlagos kézmérethez 13-as, kisebbhez 12-es méret lesz megfelelő. A weboldalon a kesztyűk részletes információi alatt mérettáblázat segít a választásban.

Kesztyű típusok, melyek jók lehetnek a bike pólóhoz:

  • Warrior Hypno
  • Warrior Adrenaline
  • Warrior Tempo
  • Harrow Torrent
  • Harrow S2
Címkék: Like Polo Akadémia, Bike Polo Hungary, Bike polo Magyarország, Budapest Bike Polo,  felszerelés, védőkesztyű, bike polo interjúk, bike polo arcképcsarnok,  bike polo játékos,  bike polo ütő,  bike polo mallet, bike polo helmet, bike polo sisak, protection, bike polo tactics, league of bike polo